MIMPI BASAH , WET DREAM, LELAKI

pic dari google.

MIMPI BASAH (wet dream)

Sebagai seorang lelaki, aku tahu bahawa dan gerenti setiap lelaki mesti pernah merasa mimpi basah punya lah.

Menurut dari bacaan majalah dan wikipedia serta pengalaman aku la kan, mimpi ini terjadi bila kita sudah mencapai akil baligh atau aras kepada balighnya seseorang.

SEJARAH

Aku mengalami mimpi basah  bermula sejak sekolah menengah, kiranya waktu agak normal bagi seseorang lelaki  mencapai baligh (12-14 tahun). Bila aku kena mimpi erotis itu,  memang confirm habis basah seluar tidur!

Sebagai first timer mimpi, mesti la pelik tapi benar, tapi aku rileks dan cool bila aku teringat kata-kata ustazah, ” Nanti bila awak dah mencapai akil baligh, awak akan ada mimpi“. haha..Baru aku tahu maksud ustazah aku itu.

Pagi-pagi juga aku bangun , then basuh baju tadi, nasib baik mak aku tak pelik coz aku selalu basuh baju sendiri. Paling penting cadar dengan selimut tak terlibat, hohoho.

FAKTA dari bacaan

  •  Mimpi basah hanya untuk laki-laki.( betul ke perempuan takda?)
  • Cara lebihan sperma keluar dari seminal vesikel (sebab sperma baru selalu dihasilkan memenuhi vesikel).
  • Selalu jadi dekat lelaki yang tidak mengamalkan mastuburasi dan belum kahwin.
  • Semakin tua, semakin kurang mimpi tersebut.

Pada sapa-sapa yang selalu mimpi basah, sila jangan takut, khuathir, panik, bimbang dan tertekan.

Contoh forum yg aku baca=

my sperm is ejaculating automatically in sleeping, sometimes with some dreams,2 or 3 tyms in a month it goes,i dont used to masturbate & i dont like to do, is there anyway to stop this ejaculating in sleep:-( help me plzz OR is there anything wrong in me,..”

Doctor pun reply, haha=

“Ia adalah sesuatu yang normal dan tidak akan menimbulkan sebarang kesan memudaratkan.
Mimpi basah juga bukanlah tanda penyakit yang serius dan tidak perlu menjalani pemeriksaan atau rawatan kesihatan.”

*aku tukar jadi bahasa melayu*

note= mimpi basah bukan boleh dibuat suka hati, kajian para saintis still berjalan dalam  mencari fakta sebenar. Anda pula bagaimana? huh!