bila Media Malaysia dan Politik yang meLAWAK !

12:40 am in lawak, peLik

Assalamualikum semua! :)

masing-masing nak menang

masing-masing nak menang

Kali ini aku nak berkongsi sedikit unsur humor dalam politik negara kita, bila nama Media nasional mahupun alternatif dari kerajaan dan pembangkang diubah suai oleh penyokong-penyokong fanatik politik tanah air supaya kelihatan lebih funny,hehe.Malah bikin panas mata tengok. :)

Ini gambar bukan aku edit ye, tapi terus diambil dari google 100%:

tv3 suku

tv3

hARAKah daily

harakah daily

buletin utama

buletin utama

utusan malaysia

utusan malaysia

harian metro

harian metro

harakah daily

harakah daily

utusan malaysia

utusan malaysia

Macam-macam lagi sebenarnya contohnya Suara Kekeldaian (Suara keadilan), Haprak Daily (harakah daily), Utusan Meloya (utusan melayu), Berita hairan ( Berita harian) dan pelbagai lagilah  “idea kreatif” diorang ini. Atoyai.

Apa pun, media yang adil dan saksama mengikut rating adalah Sinar Harian. Sebab takda pun pro kerajaan atau pembangkang yang “mengubah” nama Sinar Harian keada yang lucu. LOL.

Sekian terima kasih.