LION CHRISTIAN,, aku jadi sedih la pulakk…

1:53 pm in geNeral jerk

comel tak…


Hai,,
Malam ni tibe2 aku feeling pulak bile teringat citer benar antara singa yang bernama christian yang d bela sejak kecil lagi dengan manusia,, wuuuu,, sedih owww,,

sebagai manusia biase, aku pon ader perasaan sedih ,lagi2 kisah antare manusia n haiwan.. aku jarang terlepas tengok citer bab2 tentang haiwan.. lagi2 yang menyayat hati jiwa n rage,,hohohoho.,,kalu kucing xcident d langgar kereta pon aku sedih n teharu,,heee. aku mempunyai sifat kemanusiaan yang tinggi taw,,ahah,, perasan lebih la beb!!,, janji bukan perasaan kehaiwanan eaaa,,,

!!HARAP KORANG TENGOK LA VIDEO KAT BAWAH NANTI!!!
amek iktibar la ea,, haiwan pon tawu sayangkan tuannyer,bagaimane pulak dengan kite terhadap tuhan n ibu bape?? terpikirkah kite bagaimane manusia boleh bertindak kejam?? peperangan?? senang kate kalu manusia betol2 menjadi manusia,aman dan damailah bumi ini,,amiinnn..
huhu.. jadi penceramah bebas plakk..

okla,, aku nak speaking jap..:::

Christian was a lion originally purchased by Australians John Rendall and Anthony “Ace” Bourke from Harrods department store of London in 1969 and ultimately reintroduced to the wild by conservationist George Adamson. One year after George Adamson released Christian to the wild, his former owners decided to go looking for him in Africa to see whether Christian would remember them. Surprisingly, he did, and with him were two lionesses who accepted the men as well.

+++ korang paham tak??.. takpe,aku translate la ea,,:::

Ini kisah persahabatan Christian dengan Anthony Bourke dan John Rendall.
Anthony dan John membeli seekor bayi singa (lion). Mereka menamakannya Christian. Dua pemuda dan singa pandai itu tinggal di sebuah rumah di London, Inggris.
Anthony dan John membela Christian dengan penuh kasih sayang. Christian pun membesar dengan sangat baik.
Beberapa bulan berlalu tanpa terasa. Badan Christian makin besar. Christian tidak dapat lagi tinggal di dalam rumah. Anthony dan John memutuskan untuk mengembalikan Christian ke Kenya, Afrika.
Setelah satu tahun berpisah, Anthony dan John merasa cedih dengan singa peliharaan mereka. Anthony dan John pun terbang ke Afrika untuk mengunjungi Christian.
Bagaimana suasana pertemuan mereka bertiga?
Apakah Christian masih mengingat dua sahabatnya?

————————————————————–


Christian the LionWatch a funny movie here