Simian line di tangan aku , keunikkan pada telapak tangan manusia!

8:51 am in fakta, paSal saYer, peLik

SALAM…

Sebenarnya sudah lama aku hendak kaji kenapa garisan telapak tangan aku lain daripada orang lain. Then aku sudah jumpa!

Korang punya tangan mesti yang bergaris normal ini kan?

ya! tangan aku pula.Simian Line! HANYA ADA 3% sahaja daripada jumlah penduduk dunia.

Tengok telapak  tangan mereka dibawah….Kalau korang ada yang sama simian line dengan aku  ,SILA LAYAN artikel ini…

Antara nama besar yang mempunyai simian line.

Tony Blair- presiden britain
Hillary Clinton -pencabar Obama
Firdaus- aku lah,uhuh.. menumpang nama besar,haha
  Muhamad Ali-peninju terkenal
Robert-seorang pelakon, sutradara, dan produser terkenal.

Mahatma Ghandi dan Albert Einstein mempunyai hampir kepada Simian Lines ini.


Definisi SIMIAN LINE= Ketika Heart Line dan Head Line ini digabungkan bersama, hanya satu garis besar hadir, dan membentang sepanjang jalan melintasi tangan dari tepi ke tepi.  Hal ini disebut “Simian Line”, atau “Simian lipatan”.Rujukan perubatan menyebutnya “palmaris melintang proksimal lipatan” atau “lipatan palmar tunggal”.

Survey yang dilakukan mendapati=
 
ya! Aku memang suka keindahan alam.

betul! kadang-kadang aku serius pun diorang ketawa.

ya! hanya aku seorang!

ya! Kadang kala aku cakap dulu apa yang diorang hendak luahkan.

ya! even benda itu tak sempurna sangat.

ha! benda ini betul berlaku dekat aku. Memang secara tiba-tiba!

Aku tak pandai sangat pun,tapi kalau bab bagi idea aku number 1.

Evening disini bermaksud malam. so memang betul!Time paling best study.

Aku mewakili chart warna ungu itu.

ya! aku suka memerhati objek kecil,sampaikan yang besar pun aku tak perasan.

ya! aku sekarang mempunyai B.M.I normal.

alhamduliallah,aku sihat.

Betul itu,banyak benda yang aku fikir, orang lain akan fikir lain.

Banyak lagi..BACA DISINI

Dapat disimpulkan bahawa ciri-ciri orang yang ada garisan simian lines.

1. Seorang yang pejuang.Setiap tindakan dia akan buat sepenuh hati. Malah lebih kuat dari orang yang lain. Kalau dia hendak sesuatu dia akan buat sampai habis..

2. Kebiasaanya orang yang fanatik agama ada garisan ini, tapi tak semua.

3. Garisan ini orang kata sebagai ‘marking’ bakat di tangan.. macam Muhamad Ali , boxer ada garisan ini sebelah kanan dan kiri.

4. Dikatakan semasa pemilihan bayi di zaman sparta, mereka akan lihat garisan simian lines ini.

5. Dalam budaya jepun ,

“The holder of the Simian Line is also referred as a ‘Hyaku-nigiri’—one that can grip a hundred in his hand. With good luck, he is the ruler of a kingdom; with bad luck, he rules the Yakuza (Japanese mafia). In reality, some well known ‘Hyaku-nigirs’ were the Tokugawa Shogun and three past Prime Ministers of Japan. You could say that they have ruled a kingdom. Others are the master conductor Seiji Ozawa and a long list of prominent personalities in television, academia, the arts, religion, and in business.” 

Fakta diatas merupakan kajian , bukan telik nasib! Hasil daripada survey terhadap sesiapa yang mempunyai  tangan simian line. 

siapa sama dengan aku? Give me 5!

note= Pemilik simian line, kita adalah insan terpilih yang dianugerahkan Allah sebagai bukti kejadian manusia ini unik dan adalah untuk menunjukkan kebesaran NYA.ALLAH MAHA BESAR!