LORI terBESAR di DUNIA! Ford F-450 Crew Cab

April 11, 2010 in jentera terbesar dunia, lori paling besar, truck paling besar

Salam semua!

Hoho, tiba-tiba aku rasa blog ini dah macam blog gambar. Maybe penyampaian melalui gambar lagi berkesan kot. Mudah untuk di fahami. Kalau sesiapa yang suka skip baca entry penulisan yang panjang-panjang, mesti dia tak akan skip tengok gambar kan? Betul tak? haha.

Sebelum gatal jari jemari ini nak taip panjang-panjang, baik aku terus tunjukkan korang gambar best.
layannnn=

Nampak macam biasa dari depan.
Nampak macam biasa dari belakang.
Nampak gah! Tak besar pon ek?
Amacam? nampak orang tak sebelah tayar?
Truck yang ini kecil sikit dari gambar yang atas.
Macam tayar flight!
Kelainan lori atau truck ini:
  • 3000 kuasa kuda! 
  • Beratnya 453,592 kg!
  • Boleh bawa muatan lebih 3000,000 tan!
  • Tinggi 6.1 meter!
  • Tempat pemandu di tingkat 2!

Sekian terima kasih.